Mario Stefano Pietrodarchi, bandoneó
 

Mario Stefano Pietrodarchi va néixer a Atessa el 26 de desembre de 1980. Va començar a estudiar acordió a l’edat de nou anys, canviant al bandoneó més tard. Del 1993 al 2001 va estudiar a l’Escola de Música Fenaroli Civic de Lanciano amb C. Calista i C. Chiacchiaretta. Al 2007, es va graduar amb honors al Conservatori Santa Cecília de Roma. 

 

Al 2006, va ser resident al Festival de Jazz de Montreal “Els colors del mar” amb Gabriele Mirabassi i Pietro Tonolo, un projecte de la discogràfica EGEA. El 25 de maig de 2009 va actuar al Colosseu de Roma amb Andrea Bocelli, Angela Gheorghiu, Andrea Griminelli i l’Orquestra Simfònica d’Abruzzo, un esdeveniment per l’ajuda a les víctimes del terratrèmol d’Abruzzo. Va ser exclusivament retransmès mundialment a la RaI 1 i a la RAI SAT. El 25 de desembre de 2010 va actuar amb l’Orquestra Giovanile Italiana al Concert per la Vida i la Pau, retransmès mundialment per la RAI a Betlem. L’1 de juny de 2011 va actuar a l’Arena de Verona amb Erwin Schrott durant la festivitat del 150 aniversari de la reunificació italiana. L’actuació va ser retransmesa en viu per la RAI 1. 

 

Juntament amb Erwin Schrott i Anna Netrebko, va actuar a les ciutats més importants d’Alemanya, Anglaterra i Dinamarca al 2012. Al mateix any, va enregistrar el DVD “Live in Portofino” com a convidat amb Andrea Bocelli, Riccardo Cocciante, Pino Daniele i Simona Molinari al concert “Teatro del Silenzio”. El 22 de febrer de 2014 va actuar al Ulker Sports Arena d’Istanbul amb Andrea Bocelli.

 

Al 2018 va enregistrar “Tango Seasons” per Sony Records, juntament amb Andrés Gabetta liderant el fantàstic ensemble barroc Cappella Gabetta. A més d’actuar freqüentment a Itàlia, ha actuat a Anglaterra, França, Bèlgica, Dinamarca, Croàcia, Sèrbia, Alemanya, Estats Units, Polònia, Portugal, Finlàndia, Suïssa, Hongria, Canadà, Armènia, Rússia, Israel, Bòsnia Herzegovina, Bulgària, Turquia, Líban, Bielorússia i Xina. 

DSC_8683 (2).JPG