top of page

sáb, 13 jul

|

Museu Cerdà de Puigcerdà

Concert violí, violoncel i piano

Seohee Min, violí Josep Castanyer Alonso, violoncel Vittoria Quartararo, piano

Concert  violí, violoncel i piano
Concert  violí, violoncel i piano

Horario y ubicación

13 jul 2024, 21:00

Museu Cerdà de Puigcerdà, Carrer Higini de Rivera, 4, 17520 Puigcerdà, Girona, España

Acerca del evento

Concert violí, violoncel i piano

Seohee Min, violí

Josep Castanyer Alonso, violoncel

Vittoria Quartararo, piano

Programa:

Andante con moto, EG 116 per a trio amb piano   Edvard Grieg

— Sonata en La Major, versió per a cello i piano   César Franck

---- PAUSA ----

Trio per a piano No.4, Op.90, "Dumky"   Antonín Dvořák

Seohee Min, violí

Seohee Min, nascuda a Seül (Corea del Sud), és primera concertino de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg i prèviament segona concertino de la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm.

El seu talent es va manifestar molt aviat i ja als onze anys va debutar com a solista amb el cinquè concert per a violí de Mozart. Als catorze anys es va traslladar als Estats Units per estudiar música, primer a Boston i després a Nova York, on va començar els seus estudis a la Universitat de Rochester i després a la famosa Juilliard School of Music, on es va graduar el 2017.

Amb el pas dels anys, Seohee Min ha guanyat diversos concursos i el seu repertori abasta des de la música antiga fins a la contemporània. Va debutar al Carnegie Hall de Nova York amb el Mémoriale de Pierre Boulez sota la direcció de Daniel Barenboim. També ha actuat en nombrosos festivals, com ara el de George Enescu, Britten-Pears i Aspen.

Com a apassionada intèrpret de música contemporània, en el marc de la sèrie de nova música establerta per la Filharmònica de Los Angeles i la Filharmònica de Nova York, ha actuat al Walt Disney Hall de Los Angeles, al David Geffen Hall del Lincoln Center de Nova York i al Museu d'Art Americà Whitney de Nova York. Seohee Min també ha treballat amb agrupacions com Les Dissonances, el New European Ensemble i l'Orquestra de Cambra Kaleidoscope.

Josep Castanyer Alonso, violoncel

Josep Castanyer Alonso (1997, Terrassa) és violoncel·lista de la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm, Suècia, on disposa d’una plaça fixa des del 2019. Va estudiar violoncel a la Universitat de Música i Dansa de Colònia, Alemanya, en què va ser admès a l’edat de setze anys sota el guiatge de la professora Maria Kliegel. Va compaginar els seus estudis a Alemanya amb estudis superiors de quartet de corda a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid amb una beca de l’Instituto Nacional de Música de Cámara, sota el mestratge de Günter Pichler (Alban Berg Quartett). Addicionalment a la seva formació com a violoncel·lista s’hi poden comptar estudis universitaris de direcció d’orquestra a la Reial Universitat de Música d’Estocolm, Suècia.

Ha tocat en festivals diversos, entre ells el Festival de Verbier, Suïssa, els

Festspiele Südtirol, Itàlia, i ha actuat amb la Orquestra Filharmònica d’Estocolm en auditoris d’arreu d’Europa. És un àvid músic de cambra i actua amb regularitat al Konserthuset d’Estocolm així com en altres auditoris d’arreu amb col·legues de l’Orquestra Simfònica de la WDR de Colònia, Alemanya, la Filharmònica de Viena, Àustria, la Staatskapelle de Dresden i altres orquestres del vast panorama orquestral europeu. Així mateix, col·labora habitualment amb les dues altres orquestres d’Estocolm: l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca i l’Orquestra de la Reial Òpera Sueca.

Té un compromís ferm amb la divulgació de la música clàssica. La creació de material audiovisual amb finalitat de difusió d’aquest gènere li ha comportat un gran ressò a internet i als mitjans de comunicació, sobretot per les seves versions clàssiques de temes pop interpretades al piano. Algunes de les seves versions han estat adquirides i publicades per la discogràfica Sony Music Entertainment.

Josep Castanyer Alonso va viure a la Cerdanya i va ser a l’Escola Municipal de Música Issi Fabra de Puigcerdà on va començar a tocar el violoncel, a l’edat de 6 anys, sota la instrucció els professors Robert Brufau i Marc Renau.

Vittoria Quartararo, piano

Vittoria Quartararo és una pianista italiana amb base a Colònia (Alemanya) que combina constantment el repertori clàssic i contemporani en els seus concerts. Està particularment interessada en les col·laboracions amb compositors i artistes contemporanis amb l’ànim de crear nous formats de concert i projectes interdisciplinaris que impliquin vídeo, llum, moviment i textos.

Va estudiar a Florència, Itàlia, (Scuola di Musica di Fiesole) i a Colònia, Alemanya, (Universitat de Música i Dansa), especialitzant-se en música clàssica, contemporània i de cambra. Desenvolupa una activitat artística intensa a Europa com a solista i en projectes col·lectius, presentant concerts clàssics així com formes més experimentals de representacions. L'experiència d'un programa de residència el 2019 a la "Cité Internationale des Arts" de París va tenir un impacte significatiu en el seu desenvolupament, gràcies al contacte estret amb altres artistes residents de tot el món.

Altres reunions i col·laboracions amb artistes com la directora de teatre Vendula Nováková, el coreògraf Georg Reischl, ballarins del Michael Douglas Kollektiv, els artistes visuals Viktoriia Sviatiuk, Anna Lytton i Katharina Huber van ser fonamentals per identificar el camp del creuament multidisciplinari com el seu interès principal actual. Va estrenar i enregistrar diverses obres de compositors vius i el 2021 va gravar el seu primer CD en solitari per al segell Brilliant Classics/PIANO CLASSICS dedicat a la música completa per a piano d'Henri Dutilleux (1916-2013).

És membre de l'Ensemble "I Transiti", el principal objectiu del qual és la creació de concerts en escena en què els elements musicals i teatrals estableixen un diàleg directe amb el públic i el temps i l'espai presents. També està involucrada en diverses iniciatives de política cultural com KIM (Kölner Initiative Musiktheater) i la Xarxa Alemanya de Teatre Musical (Netzwerk Freies Musiktheater) per millorar les condicions de treball en l'escena artística independent alemanya.

Compartir este evento

bottom of page