top of page

vie, 06 oct

|

Museu Cerdà de Puigcerdà

D'ivori i so - navegant paisatges sonors

Erato Alakiozidou, piano

Ya no es posible registrarse
Ver otros eventos
D'ivori i so - navegant paisatges sonors
D'ivori i so - navegant paisatges sonors

Horario y ubicación

06 oct 2023, 21:00

Museu Cerdà de Puigcerdà, Carrer Higini de Rivera, 4, 17520 Puigcerdà, Girona, España

Acerca del evento

Puigcerda Music Festival 2023

Concert nº 4

D'ivori i so - navegant paisatges sonors

Erato Alakiozidou, piano

Programa:

Fazil Say (1970- ) Black Earth (Kara Toprak)

Aspasia Nasopoulou (b. 1972) Olinda (Hidden City)

Constantine Caravassilis (b. 1979) - Between the silence / Dedicada a la pianista- CD album “Silent Landscapes”

Arvo Part (b.1935-) Spiegel im SpiegelJohn Cage (b.1912-1992) In a Landscape (1948)

Giya Kancheli (b.1935-2019) Miniature 1 & 2 de 33 Miniatures for piano

Philip Glass (b.1937-) Metamorphosis One

Lazaros Tsavdaridis - Of the shadow / Dedicada a la pianista - CD album “Silent Landscapes”

Carla Rebora (b.1973) - Tu, come goccia che nuoti nel suono (2022) Dedicada a la pianista - CD album “Silent Landscapes”

Christos Ntovas (b. 1989) Sea breeze (2019) / Dedicada a la pianista - CD album “Silent Landscapes”

Pablo Ziegler(b.1944-) Milonga del adiós

Pedro Emanuel Pereira (1990 - ) Canção n. 1, Canção n. 6

Francisco Monteiro (b.1959) – Paràfrasi sobre el fado "Tive un coração, perdio" Dedicada a la pianista - CD album “Silent Landscapes”

Calliope Tsoupaki (b. 1963) Lasting Sounds of a Deep Sea/ CD album In Blue and White

Notes al programa:

"D’ivori i so - navegant paisatges sonors" és una odissea musical que us convida a un viatge captivador a través d'un rica mostra de composicions per a piano.Aquest concert explora la infinitat d'emocions i expressions que pot transmetre el piano, amb peces que van des de l'elegància clàssica fins a la innovació contemporània. Des de la delicada senzillesa de "Spiegel im Spiegel" d'Arvo Pärt fins als paisatges avantguardistes de "In a Landscape" de John Cage i l'enginy contemporani de "Black Earth" de Fazil Say, cada peça desplega una narració única a través de la veu eloqüent del piano. A més, ens endinsem en l'encisador món dels compositors grecs i mediterranis revelant la profunda influència d'aquestes regions en la música. A mesura que el pianista navega per aquests diversos paisatges sonors, cada composició explica una història única, pintant imatges vives a través de les tecles i les cordes. A mesura que cada nota balla amb les tecles del piano, el nostre pianista teixeix un tapís sonor, creant imatges vibrants, despertant emocions profundes i encenent el foc de la teva imaginació. Les tecles d'ivori ressonants us inviten a embarcar-vos en un viatge profund que transcendeix els límits del temps i del gènere, revelant els horitzons il·limitats que la música desplega davant nostre.

Erato Alakiozidou:

Erato Alakiozidou és una pianista grega àmpliament dedicada a la música contemporània que fa més de dues dècades que investiga i defensa les obres de compositors grecs dels segles XX i XXI. El seu compromís li ha valgut l'honor que estimats compositors contemporanis li dediquin les seves obres, cosa que ha donat lloc a més de 100 estrenes mundials. El seu entusiasme s'estén a projectes innovadors, a l'exploració artística i a iniciatives educatives, en què fusiona enginyosament els àmbits de les arts i la interpretació pianística.Les seves contribucions a l'àmbit artístic han obtingut un reconeixement excepcional amb elogis de la Unió Grega de Crítics Grecs de Teatre i Música. Com a membre fundadora de conjunts i festivals, així com per la seva participació a l'organització sense ànim de lucre "beArtive", ha realitzat importants contribucions a la comunitat musical. La seva trajectòria l'ha portat a prestigioses sales de concerts i festivals de tota Europa, captivant el públic i rebent elogis. Les seves actuacions han estat retransmeses pels mitjans de comunicació estatals grecs, búlgars i alemanys.Com a fundadora de conjunts i festivals, Alakiozidou fomenta activament les comunitats musicals. El seu paper com a educadora visionària al Conservatori Estatal de Salònica, on dirigeix el Departament d'Acompanyament, i al Conservatori d'Atenes, subratlla el seu compromís amb la formació de futurs músics. El 2020, va assumir el càrrec de Directora Artística del Conservatori Municipal de Pylaia-Hortiatis, consolidant així el seu lideratge en la formació musical.La trajectòria musical d'Alakiozidou va començar al Conservatori Estatal de Grècia amb E. Papazoglou, on va obtenir el Diploma de Solista amb la màxima distinció. La seva insaciable set d'aprenentatge la va conduir fins a reconeguts pedagogs, culminant amb un “Diplome Superieure du piano” amb els màxims honors. Va perfeccionar el seu art sota la direcció del virtuós brasiler Roberto Szidon i altres venerats mentors. Els seus exhaustius estudis s’estenen fins a coneixements teòrics avançats, obtenint els seus diplomes en Harmonia, Contrapunt, Orquestració i Fuga a través de beques.La seva influència continua estenent-se mitjançant invitacions d'associacions musicals per formar part del jurat de concursos i dirigir classes magistrals per tota Europa. Els seus enregistraments, disponibles a Subways Music, Ankh Productions, Protasis Productions, Odradek Records i Da Vinci Records, ofereixen una exploració auditiva del seu variat repertori.Per conèixer millor la seva extraordinària trajectòria i les seves contribucions, visiteuhttps://www.eratoalakiozidou.com/A més, Erato Alakiozidou és una prometedora doctoranda de la Universitat d'Aveiro, matriculada al Programa de Doctorat en Creació Artística.

Compartir este evento

bottom of page