top of page

sáb, 30 mar

|

Museu Cerdà de Puigcerdà

Duo de violins Ksenia Milas i Oleksandr Semchuk

Ya no es posible registrarse
Ver otros eventos
Duo de violins Ksenia Milas i Oleksandr Semchuk
Duo de violins Ksenia Milas i Oleksandr Semchuk

Horario y ubicación

30 mar 2024, 21:00

Museu Cerdà de Puigcerdà, Carrer Higini de Rivera, 4, 17520 Puigcerdà, Girona, España

Acerca del evento

Duo violins Ksenia Milas i Oleksandr Semchuk

Programa:

Chaconne de la Partita n.2 en re menor, BWV 1004   J. S. Bach

Suite per a dos violins, pwm495  G. Bacewicz

1.⁠ ⁠Allegro

2.⁠ ⁠Andante

3.⁠ ⁠Vivo

4.⁠ ⁠Tempo di menuetto

5.⁠ ⁠Allegro

6.⁠ ⁠Andante. Fughetta

7.⁠ ⁠Allegro

Duo concertante n.1 en sol menor, op. 57   S. De Beriot

1.⁠ ⁠Moderato

2.⁠ ⁠Adagio moderato

3.⁠ ⁠Rondo. Allegro con spirito

Sonata per a dos violins, op.15a   M. Rozsa

1.⁠ ⁠Allegro risoluto

2.⁠ ⁠Lento assai

3.⁠ ⁠Vivo e giocoso

Ksenia Milas, violí

Ksenia Milas és una violinista nascuda a Sant Petersburg que resideix a Itàlia des de fa diversos anys. Actualment manté una activa agenda de concerts, actuant en recitals de violí sol i com a solista a Itàlia, França, Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Ucraïna, Lituània, Finlàndia, Grècia, Suïssa, Xina, Rússia, Egipte, San Marino, etc.

Des de 2010, ensenya a l'Acadèmia Internacional d’Imola (Director Honorari Maestro Vladimir Ashkenazi). Després de tornar a ensenyar a Florència al 2021, va ser convidada a Fiesole al 2022, en particular per la seva profunda experiència tècnica i les seves habilitats metodològic-didàctiques.

Al 2022, Ksenia es va convertir en sòcia oficial de iClassical Academy, una plataforma web que ofereix classes de música clàssica impartides per més de 70 mestres. Gravarà una col·lecció exclusiva de classes en vídeo amb les Sis Sonates completes de Ysaÿe, que s'inclouran a la secció “Joies Musicals”. Altres artistes destacats són L. Kavakos i M. Maisky.

Al desembre de 2021 va sortir a la venda el seu CD amb els 24 Capritxos, Op. 1, i 4 Estudis de Nicolò Paganini. Gravat en una única sessió amb el violí "Sívori" de Paganini a la sala de violins del Palazzo Tursi de Gènova, el CD va rebre una aclamació immediata amb crítiques de 5 estrelles de les revistes "Musica" i "Amadeus" i el títol "Supersonic" de la revista luxemburguesa "Pizzicato". Al març de 2023, va sortir a la venda el CD "Oskolki" per a Sony Music, amb música de Lera Auerbach, Prokófiev, Piazzolla i Respighi, amb Gianna Fratta al piano.

Al gener de 2022, Ksenia va participar al concert "AD MEMORIAM", dedicat als herois de la Revolució de la Dignitat a Ucraïna. L'esdeveniment, organitzat pel Ministeri de Cultura d'Ucraïna i recolzat per l'Ambaixada d'Itàlia i el Centre Cultural Italià, va tenir lloc a la Filharmònica Nacional d'Ucraïna amb l'Orquestra Simfònica Nacional d'Ucraïna dirigida per Gianna Fratta. Durant l'acte es va interpretar el Concert Gregorià de Respighi, que s'estrenava a Ucraïna.

Pel projecte "La Musica Unisce", va rebre el "Premi Internacional a les Bones Pràctiques" de News Remind i l'Oficina per a Itàlia del Parlament Europeu; el "Premi a l'Excel·lència" de l'Associació Evento Donna avalat pel Parlament Europeu, el Ministeri de Patrimoni Cultural, la Regió del Laci i l'Ajuntament de Roma, i el "Premi Magna Grècia" a Bari, Itàlia.

Al 2017, va gravar la integral de les Sonates per a violí sol, Op. 27, de E. Ysaÿe amb Anima Rècords (París, França), un projecte secundat pels crítics musicals Sandro Cappelletto (La Stampa) i Tully Potter (The Strad), que van comissariar la introducció. Diversos compositors han dedicat les seves obres a Ksenia. El compositor suec J. Östlund li va dedicar una composició al gener de 2018 després de sentir-la tocar: "Fantasia Paganini, una nova obra dedicada a Ksenia *Milas". S. Delle Donne, d'Itàlia, va compondre la "Fantasia Concertant" per a dos violins, que va estrenar amb el violinista O. Semchuk. A més, en l'aniversari de Brahms, D. Wonderland li va dedicar el concert clàssic-rock titulat "Cartes d'amor".

Fins i tot abans, al 1999, el violinista rus Saveliy Shalman va comptar amb ella en la producció de les classes "Seré violinista", de la producció i la direcció de la qual es va encarregar. Ksenia va col·laborar al projecte fins a 2007.

Als 20 anys va ser admesa al Conservatori de Maastricht (Països Baixos), on es va graduar amb honors al 2012 sota la direcció del mestre Boris Belkin. Ha assistit a classes magistrals amb professors de renom internacional, com Salvatore Accardo, Eduard Grach, Serguei Kravchenko, Oleksandr Semchuk, Jan Repko, Zakhar Bron, Pavel Vernikov, Michaela Martin, Krzysztof Wegrzyn.

Ha guanyat diversos concursos: amb només 9 anys, va obtenir el primer premi al Concurs Internacional d'Atenes; als 11, va guanyar la primera edició del Concurs "Nous Noms" i el Concurs Internacional de l'Assemblea Juvenil de les Arts de Moscou; als 12, va ser guardonada amb el "Premi a l'Alt Virtuosisme" al Festival Internacional de Bielorússia; al 2006, va rebre el premi del jurat al Concurs Internacional "Pàtria de Txaikovski" de Izhevsk (Rússia).

Als 8 anys va debutar com a solista amb l'Orquestra Filharmònica Estatal de Sant Petersburg, actuant a la Sala dels Miralls del Palau Beloselsky-Belozersky. La revista Kultura va escriure: "Va captivar al públic no sols pel seu carisma i sorprenent virtuosisme, sinó també per la seva extraordinària presència i maduresa artística”.

Ksenia va començar a tocar el violí als 4 anys a Volgogrado (Rússia) al 1993. A l'any següent, va ser admesa a l'Escola Especial de Música del Conservatori "Rimsky- Korsakov" de Sant Petersburg, on es va incorporar a la classe del mestre Savely Shalman.

Ksenia ha actuat com a solista amb diversos directors, entre ells Vasily Petrenko (Rússia-Noruega), Lit Gregory (els EUA), Darrell Ang (Singapur), Anatoliy Ribalko (Rússia), Ronald Masin (Alemanya), Marija Ramljak (Croàcia), Marco Boni, Lorenzo Passerini, Giancarlo De Lorenzo, Pietro Borgonovo, Gianna Fratta, Gianluca Marcià i altres. També ha col·laborat amb nombrosos músics, com Bruno Canino, Rudolf Koelman, Giovanni Puddu, Orfeu Mandozzi, Antonello Farulli, Leonid Gorokhov, Denis Shapovalov, Oleksandr Semchuk, Giovanni Gnocchi, Alberto Nosè i Anna Serova.

Ksenia Milas toca un violí Auguste Sebastien Philippe Bernardel "père" de 1840 i l'arc "Mart" de Giovanni Lucchi.

Oleksandr Semchuk, violí

Oleksandr Semchuk va començar a estudiar violí als 4 anys amb el mestre I. Pylatiuk. Quan només tenia 8 anys, va fer el seu primer concert com a solista amb orquestra: va ser el començament d'una brillant carrera.

Entre els seus mestres figuren violinistes i professors de fama mundial com Bohodar Kotorovych, Yehudi Menuhin, Tibor Varga, Viktor Tretiakov i Alberto Lysy.

Guanyador de diversos concursos internacionals des de molt jove, ha guanyat primers premis, entre ells l'obtingut a la prestigiosa "Assemblea Juvenil d'Art" de Moscou i al "Concurs Internacional Mykola Lysenko" (Ucraïna).

Ha emprès una brillant carrera concertística que li ha portat a actuar amb èxit a tot el món, tant com solista com en col·laboració amb músics de renom internacional com a B. Caní, R. Koelman, G. Fratta, V. Sirenko, A. Lucchesini, O. Mandozzi, M. Brunello, V. Kozhukhar, K. Bogino, M. Kugel, V. Mendelssohn, E. Baatarzhavyn, G. Mirabassi, M. Rysanov, M. Diadiura, O. Kogan, Sr. Cohen, B. Petrushansky, K. Karabitz, N. Eppinger, D. Shapovalov, A. Casellati, L. Passerini, G. De Lorenzo i molts altres. Va tocar amb la majoria de les orquestres de l'antiga Unió Soviètica.

El mestre Semchuk viu des de fa molts anys a Itàlia, on, a més de la seva activitat docent, desenvolupa una intensa activitat com a solista; ha ensenyat a la Scuola di Musica di Fiesole i a l’Accademia Musicale di Firenze. De 2010 a 2020 va coordinar el Departament de Corda de l'Acadèmia Internacional 'Incontri col Maestro' d’ Imola. La seva dedicació a l'ensenyament s'ha vist àmpliament recompensada pels més de vuitanta primers premis obtinguts pels seus alumnes en importants concursos internacionals com el Concurs Internacional Oistrakh (Moscou), el Concurs Internacional Brahms (Pordschach), el Concurs Internacional Mestre de Mònaco (Munic), el Concurs Internacional Kreisler (Viena), etc. Entre els seus alumnes es troben els suports d'importants orquestres (Orquestra Mozart, Orquestra San Carlo di Napoli, Orquestra de Cambra d’Imola, Mahler J.O.), professors de conservatoris italians i graduats superiors de conservatoris.

Al 2014, el compositor ucraïnès Eugen Stankovych va compondre i va dedicar al mestre Semchuk el trio "L'oració de la pau", l'estrena mundial de la qual va tenir lloc a l'octubre de 2014 a San Marino, i al 2020 va dedicar al mestre el concert-suite per a violí i orquestra simfònica, estrenat mundialment a l'octubre amb l'Orquestra Simfònica Nacional d'Ucraïna durant la Gira Nacional pel 30 aniversari de la independència d'Ucraïna.

Al 2022 va participar al concert "AD MEMORIAM" dedicat als herois ucraïnesos afusellats al 2014 pel règim de Yanukovich durant l'Aixecament de la Dignitat; l'esdeveniment, patrocinat per l'Ambaixada d'Itàlia i el Centre Italià de Cultura, es va celebrar a la Filharmònica Nacional d'Ucraïna presentant una obra d'estrena mundial del compositor italià Stefano Delle Donne "Piccola Suite Celeste" dedicada a les víctimes del Centurión Celeste.

Pel projecte "Music Unites", dissenyat per a la recaptació de fons #EmergencyUkraine, va rebre el "Premi Internacional a les Bones Pràctiques" de News ReMind i l'Oficina del Parlament Europeu per a Itàlia i, juntament amb la seva esposa Ksenia Milas, el Premi a l’ "Excel·lència" de l'Associació Evento Donna.

Ha realitzat diverses gravacions i més de set hores de música com a solista a la "Col·lecció Daurada d'Ucraïna", amb peces del gran repertori solista, inclosos concerts de Brahms, Txaikovski i Sibelius.

Imparteix classes magistrals a la Royal College of Music (Londres), al Conservatori de París i a diversos conservatoris estatals italians.

És convidat sovint com a membre de jurats de concursos nacionals i internacionals. Toca un violí Auguste Bernar del 1840 amb un arc Navea-Vera "Lady Bianca".

Compartir este evento

bottom of page