top of page

sáb, 21 sept

|

Museu Cerdà de Puigcerdà

Recital de cant "Paraules d'amor"

Rimma Khismatullina, mezzosoprano Anna Balvak, piano

Recital de cant "Paraules d'amor"
Recital de cant "Paraules d'amor"

Horario y ubicación

21 sept 2024, 21:00

Museu Cerdà de Puigcerdà, Carrer Higini de Rivera, 4, 17520 Puigcerdà, Girona, España

Acerca del evento

Recital de cant “Paraules d’amor”

Rimma Khismatullina, mezzosoprano

Anna Balvak, piano

Us presentem un recital líric que ofereix un programa format per peces musicals de cançó catalana i francesa amb el títol “Paraules d’amor”. Conscients, plenament, del que representa l’amor dins la creativitat artística en general i musical en particular, Rimma Khismatullina (mezzosoprano) i Anna Balvak (piano), despleguen el seu viatge sonor moguts per l’energia que l’amor, en paraules, imprimeix en una tria certament antològica d’obres musicals i mostra com l’energia de l’amor i el desamor converteix la condició humana en “petites naus davant gegants”, com deia el llibretista Pietro Metastasio.

Programa:

I part

Jo et pressentia com la mar F. Mompou

Damunt de tu només les flors

Clavell de balcó  E. Morera

Cuba dentro de un piano   X. Montsalvatge

Mujeres españolas op. 73 n 3 "La señorita que baila”     J. Turina

Canto gitano  E. Granados

Cuba dentro de un piano  X. Montsalvatge

Canción de cuna

Canto negro

II part

Plaisir d’amour  J. Martini

Chloris  R. Hann

Elegie  J. Massanet

Menuet  M. Ravel

Automne  G. Fauré

Je teme, quan même  O. Straus

Les chemins de l’amour  F. Poulenc

Rimma Khismatullina, mezzosoprano

Rimma Khismatullina va néixer a Ufá, Rússia. En aquesta ciutat va fer els estudis musicals tot i graduant-se en l'especialitat de Cant al Conservatori Superior de Música i d'Art. Més tard es perfeccionà a l' "Accademia del Teatro Città di Pegli (Pesaro)" a Itàlia amb Raina Kabaiwanska i amb Mario Melani. La seva carrera internacional comença l'any 2.000 i des d'ençà ha cantat en teatres i auditoris de gran prestigi i ha participat en importants Festivals com ara: la Filharmonia Nacional d'Ufá (Rússia), la Filharmonia d'Oslo (Noruega), la Sala Tchaikovski a Moscú (Rússia), el Teatre Nacional de Praga (República Txeca), el Teatre Lliure a Barcelona (Catalunya, Espanya), el Teatre Principal de Mallorca (Illes Balears, Espanya), al Festival Internacional d'Opera de St. Margarethen (Austria), el Festival de la Porta Ferrada (Catalunya), l'Auditori Nacional de Madrid (Espanya), l'Auditori Teatre de Granollers (Catalunya), i l'Auditori de Girona (Catalunya) entre d'altres.

El seu repertori operístic i oratori va des d'el barroc fins a la zarzuela española passant pel classicisme, el

romanticisme francès i el belcanto italià. La seva trajectòria professional inclou diverses col.laboracions amb directors d'orquestra com ara: Enrique Ricci, Jorge Rubio, Miguel Ortega, Rolf Weikert, Salvador Brotons, Emmanuel Siffert, Ricardo Estrada, Pablo Heras i d'altres personalitats del món musical.

Ha participat en nombrosos cicles de concerts, festivals i produccions d'òpera a Rússia, Eslovaquia, Austria, Itàlia, Holanda, Noruega, Suïssa, Portugal i Espanya.

Anna Balvak, piano

Anna Balvak obté el títol superior de piano a l’Academia Nacional de Música

P.I.Chaikovsky amb la màxima qualificació, a la classe de piano del catedràtic V. Kozlov. Ha actuat arreu d’Ucraïna als millors i prestigiosos auditoris, i el seu repertori inclou obres de Bach, Mozart, Beethoven, Brahams, Prokofiev, Xostakòvitx i la música d’Europa Occidental del segle XX.

Ha participat en festivals i concursos internacionals i també en projectes musicals

internacionals, com la presentació de l’òpera Gershwin Porgy i Bess amb l’embaixada

dels Estats Units. La seva activitat concertista a Espanya inclou la participació en

nombrosos concerts de música de cambra, bucal i coral a les sales de la Provincia de

Girona, Auditori de Girona, Palau de Música de Barcelona, Auditori de Barcelona. També a actuat com a pianista repertorista a Lió (França), Luxemburg, Venècia (Itàlia) i Linz (Àustria).

Compartir este evento

bottom of page