Concertino de la Jerusalem SO, Janna Gandelman - Violí

Janna Gandelman va néixer a Kishinev, Moldàvia al 1967. A l’edat de 5 anys va començar a tocar el violí i a estudiar amb el professor Weiner. Molt aviat va guanyar nombrosos concursos encara a l’Unió Soviètica com el Concurs Nacional de Violí, el Concurs de l’Escola Stoliarsky, el Concurs Internacional de la USSR i el Concurs Auer. 

Després d’immigrar a Israel l’any 1979 va continuar els seus estudis amb el llegendari pedagog del violí Bondarenko, que va ser l’assistent de David Oistrach. També al 1979 Gandelman va ser acceptada per formar part d’una de les més famoses fundacions culturals del món, la American-Israel Cultural Foundation, la qual promou encara a dia d’avui molts prestigiosos projectes culturals. Com a membre d’aquesta fundació, Janna Gandelman, ha actuat en molts països d’arreu del món. 

Durant els seus estudis a l’Acadèmia de Música de Tel Aviv amb el professor Kless, Gandelman va guanyar concursos com el Clearmonunt i Shapira a Israel, el Lipitzer a Itàlia o el Concurs d’Atlanta. 

 

Janna Gandelman ha estat membre de grans conjunts d’Israel com: Musica Nova, Caprizma, 21 century, concertino de l’Israel Camerata i molts altres. Com a solista ha actuat amb molts directors d’orquestra com Garry Bertini, Asher Fish, Mendi Rodan i molts més. També ha estat concertino de l’Orquestra de cambra Flemish. 

 

Dins de la seva activitat cambrística, ha actuat amb músics com: Gidon Kremer, Isaak Stern, Eliso Versaladze, Sol Gabetta i altres, participant a prestigiosos festivals d’arreu del món com el Bloomington, Schleswig-Holstein, Israel, Jerusalem Chamber music Festival. 

 

Janna Gandelman ha impartit master classes arreu del món incloent Rússia, Argentina o Brasil i en un projecte especial a Israel anomenat Polyphony, el qual reuneix alumnes àrabs i jueus a través de la música. 

 

Janna Gandelman és concertino a l’Orquestra Simfònica de Jerusalem i és professora al Conservatori de Música de Jerusalem. 

 

Gandelman actua amb un violí Nicolas Lupot del 1799 cedit generosament per la Fundació Yehuda Zisapel.