La soprano Jonaina Salvador naix al 1987 a Andorra, on comença els seus estudis de piano al 1992. Durant aquesta primera etapa, a part d’estudiar al centre d’estudis musicals d’Andorra també supera amb qualificació de ‘distinction’ els exàmens de piano de la Associated Board of the Royal Schools.

 

Rep classes magistrals de piano de Jean Pierre Dupuy, Gennady Gioubenco, Raimon Garriga i Albert Attenelle.

 

També ha rebut classes de música de cambra de Suzanne Bradbury, Camelia Sima i Pep Surinyac –pianistes-; Marius Sima –violinista-, Viorel Tudor –viola- i Rasvan Neculai       –violoncel-; Amparo Lacruz y Emili Brugalla -integrants del Trio Kandinsky-; Laurentiu Sbarcea –violoncel·lista del Quartet Orpheus; Marek Jerie -membre del Trio Guarneri -,  i Marc Coopey –violoncel·lista titular del C.N.S.M. de París-.

 

L’any 2007, com a integrant del dúo (piano-violoncel) Afectus in core, obté el Primer Premi en el ‘XV Concurs de Música de cambra dels Pòdiums de Sant Joan de Vilatorrada’. Amb aquesta mateixa formació, i al 2008, es proclama finalista amb Menció d’honor en el ‘XIII Concurs de Interpretació Musical per a Jóves L’Arjau’; aconsegueix el Segon Premi en el ‘IV Concurs de Música de Cambra «Higini Anglès»’, i guanya el Primer Premi en el ‘IV Concurs Internacional de Interpretació Musical de ‘Les Corts’ per a Joves Intèrprets’ – dins de la categoria de música de cambra-.

 

L’any 2009 Finalitza el grau superior de piano en el Conservatori Superior de Música del Liceu amb el professor Stanislav Pochekin i amb el pianista Tensy Krismant com a professor de música de cambra.

 

El mateix any, esdevé professora diplomada de ioga de l’AEPY (associació espanyola de practicants de ioga) i de la Unió Europea del ioga . Esdevé professora de ioga Iyengar l’any 2015 pel prestigiós Centre de Ioga Iyengar de París.

 

A part de la formació pianística, comença els estudis de cant en el 2005 amb la soprano Carmen Bustamante i segueix en el 2007 amb Lisa Bakerkina.

 

En el 2010 supera les proves d’accés al grau Superior de cant del Conservatori del Liceu de Barcelona amb la professora Dolors Aldea.

 

A rebut classes magistrals de cant de Fusako Kondo, Lorraine Nubar (professora de la Juilliard School de Nueva York), Cendee Sadner, Raquel Pierotti, Dalmau González, Peter Harisson i Pedro Lavirgen i de repertori de Miyuki Yamaoka, Olga Karitonina, Elena Kolesnikova, Marta Pujol, Manel Cabero, Alessandro Zuppardo, David Masson i Dalton Baldwin.

 

En l’àmbit de la lírica, a més de participar en diversos festivals de música clàssica, ha realitzat nombrosos recitals com a solista, com a l’auditori de Niza, l’auditori de Caixa Tarragona de Tarragona, l’auditori de Caja Madrid de Barcelona, la Casa Llotja de Mar de Barcelona, l’auditori municipal de Vilafranca o l’auditori de la Casa de Cultura de Olesa de Montserrat, entre d’altres. També ha col·laborat cantant en directe en el programa de Moments d’òpera dirigit per Albert Galzeran a COM Radio. Ha creat espectacles propis com “Viliric” en un format teatral que combina el vi i el Bel canto o “La Traviata” un espectacle lirico-teatral sobre l’òpera de Verdi.

 

A París ha realitzat un perfeccionament de la tècnica vocal durant dos anys amb la prestigiosa professora Mme Marie Henriette Dejean -autora del libre Le chant- i el pianista repertorista David Tristram i els darrers tres anys ha compaginat la seva activitat com a solista i com a docent amb l’estudi del repertori operístic amb Mme Nicole Fallien –professora de la Comédie Française i de cantants com Philippe Jaroussky- i el pianista Nikola Takov.  

 

Actualment és la directora general i artística de la Temporada d’Òpera d’Andorra impulsada per l’associació Andorra Lírica. La Temporada 2015-2016 s’ha estrenat amb un tast de vins líric (novembre) acompanyada pel periodista Marcel Gorgori, l’òpera Carmen (gener) de George Bizet i l’opereta La Vídua Alegre (juny) de Franz Léhar, obres en les quals encarna els rols de les cantants principals. 

 

Jonaina Salvador-Soprano