Laia foto 4.jpg

Pianista interessada per la interpretació, la investigació, la gestió i la pedagogia, desenvolupa la seva trajectòria artística i realitza els seus estudis en diferents àmbits de la música. És Doctora en música enl'especialitat de interpretació amb distinció “cum laude” a la Universidade de Aveiro, Portugal, sotal’orientació de Luca Chiantore amb la tesi “Sin distancias: una propuesta interpretativa a partir de las sonatas de Domenico Scarlatti transcritas por Enrique Granados”. Després d’estudiar amb Carles Julià al Conservatori de Música de Manresa i de finalitzar el Grau Superior de Piano al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona amb Stanislav Pochekin al 2009, al 2014 va concloure el Màster en Interpretació Musical amb distinció “cum laude” al al Conservatori de Música F. Venezze de Rovigo, Itàlia, amb Massimiliano Mainolfi i Oxana Yablonskaya. Al 2016 va cursar el Màster en Investigació Musical a la Universitat Internacional de València. 

 

Ha actuat a diverses sales d’Espanya, així com a Alemanya, Itàlia, França, Andorra, Bulgària, Grècia, Portugal i Israel, tant com a solista com amb música de cambra amb instrumentistes com Xisca Asensio, Victor Ferragut, Jonaina Salvador, Marc Pons, AnnaChiara d’Ascoli, Oxana Yablonskaya, Dmitry Yablonsky… i ha estat dirigida a la Temporada d’Òpera d’Andorra per Daniel Abad Casanova.També ha participat a congressos a Portugal, França i Espanya. 

 

Té pendent la publicació de diversos articles sobre les sonates de Domenico Scarlatti transcrites per Enrique Granados i de dos projectes discogràfics amb obres de compositors catalans per Naxos amb el violoncel·lista Dmitry Yablonsky i la violinista Janna Gandelman.

 

És professora i repertorista de l’Escola de Música Issi Fabra i del Conservatori de Música dels Pirineus a Puigcerdà, professora d’Història de la música a la Universitat Oberta de Catalunya, directora administrativa del Puigcerdà Musica Festival, directora de les Jornades d’investigació artística en música dels Pirineus i de l’Oxana Yablonskaya Piano Institute a Israel i a Bulgària. Juntament amb MariCarmen Fuentes es fundadora i presentadora del programa d'entrevistes a intèrprets de música clàssica +Q INTéRPRETES a YouTube. 

Laia Martin, Piano