Petras - photo.jpg

Petras Plesnys, nascut a Vilnius al 1995, va començar el seu viatge en la música a l’edat de cinc anys. 

Després de completar l’Escola Nacional d’Arts M. K. Ciurlionis a Lituània va continuar amb els seus estudis a Suïssa, on va finalitzar la seva llicenciatura de la Universitat de Ciències Aplicades i Arts del Sud de Suïssa. Petras és un actiu intèrpret contemporani, solista i membre de conjunts de música de cambra, tocant quartet, duo, trio amb els seus amics d’Àustria, Israel, Japó, Lituània i Itàlia. És guanyador de molts concursos internacionals, participa regularment en classes magistrals, festivals de música clàssica i moderna en diferents països i continents. Al 2019 Petras fou nominat com a llorejat al Duxbury Music Festival als Estats Units.

Petras gaudeix interpretant diversos estils i gèneres musicals, treballa amb diverses orquestres simfòniques, participa en projectes de concerts internacionals (per exemple, "Side by Side" amb l’ orquestra holandesa Royal Concertgebouw). La seva activitat recent inclou projectes de concerts a Viena, Radio Culture House, auditori ORF presentant la música de Gustav Mahler. Va actuar com a membre de l’orquestra al concert de Cap d’Any a l’Ajuntament de Viena de 2020 i va estrenar obres operístiques al Teatre Muk de Viena. 

Petras va participar com a membre de l’orquestra en la producció de dues gravacions nominades als Premis Grammy amb l’Orquestra Simfònica de Kaunas (Lituània). Durant el temps de la pandèmia del COVID, Petras va acabar el seu màster a l’ Acadèmia Lituana de Música i Teatre i va començar a treballar a l’ Orquestra Simfònica Estatal de Lituània.

Actualment també està matriculat a la Universitat de Música i Arts de la Ciutat de Viena a Àustria.

Petras Plesnys, violí